HJÄRTSTARTARE & TILLBEHÖR

MaxMedic erbjuder ett omfattande sortiment hjärtstartare och tillbehör från framstående varumärken som är anpassade för användning i bland annat offentliga miljöer, hemmiljöer, företag och föreningar. Vi tillhandahåller även specialiserade hjärtstartare avsedda för professionell användning inom hälso- och sjukvårdssektorn. När du köper en hjärtstartare från MaxMedic ingår fri frakt och en försäkring som gäller i ett år.

Hur fungerar en hjärtstartare?

Hjärtstartare används för att återställa normal hjärtrytm vid plötsliga hjärtstopp. Dess grundläggande funktion är att leverera elektriska stötar, som kallas defibrillering, till hjärtat för att korrigera eller återfå regelbunden hjärtrytm. Med hjälp av hjärtstartarens elektroder som sätts på personens bröst, mäts hjärtats elektriska aktivitet. En inbyggd dator analyserar sedan hjärtats signaler och utifrån datan skickar den ut elektroniska signaler till hjärtat.

Vikten av att köpa hjärtstartare

Hjärtstopp kan inträffa när som helst och var som helst. Vid dessa kritiska situationer räknas varje sekund och en hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död. Att ha en hjärtstartare tillgänglig på din plats ökar chanserna för överlevnad avsevärt. Genom att köpa hjärtstartare är du med och bidrar till en ökad säkerhet och en tryggare plats. På MaxMedic kan du köpa hjärtstartare från ledande varumärken som är lämpliga för olika miljöer.

Att tänka på när du ska köpa hjärtstartare

När du ska köpa hjärtstartare är det viktigt att tänka på vilken miljö du avser att placera den i. För att en hjärtstartare ska vara så effektiv som möjligt behöver den placeras på ett lättillgängligt ställe. Chanserna för överlevnad hos en individ med hjärtstopp sjunker efter ca 180 sekunder, därav är placeringen extremt viktigt. Hur miljön ser ut har också en påverkan på utförandet av defibrilleringen. Högljudda miljöer med mycket buller kan påverka vilken hjärtstartare som är lämpligast att välja. De flesta hjärtstartare har röstmeddelanden som guidar användaren med instruktioner. Dessa röstinstruktioner är avgörande för utförandet, och om du befinner dig i en bullrig miljö kan rösten vara svårare att höra. Det är därför viktigt att överväga både miljöns karaktär och hjärtstartarens specifika funktioner för att säkerställa optimala förutsättningar vid en potentiellt livräddande insats.. Ska hjärtstartaren placeras utomhus är det viktigt att den förvaras på ett bra sätt så att regn och rusk inte påverkar den. På MaxMedic erbjuder vi utomhusskåp för hjärtstartare som gör att din hjärtstartare hålls intakt trots tuffa väderförhållanden. 

Om du känner dig osäker eller har frågor kring vilken hjärtstartare som passar bäst för dina behov, är du hjärtligt välkommen att kontakta oss på MaxMedic. Vi finns tillgängliga via telefon eller mejl och strävar alltid efter att ge dig bästa möjliga hjälp för att uppfylla dina önskemål och behov.

Populära produkter i underkategorierna

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen