Pocketmask

En pocketmask används vid hjärt- och lungräddning för att ge konstgjord andning till en person som har andningssvårigheter eller upphört att andas. Pocketmasken är utformad för att skapa en skyddande barriär mellan vårdgivaren och den drabbade personens mun och näsa, vilket minskar risken för direktkontakt och möjliggör därför säkrare andningshjälp för både den drabbade och vårdgivaren.

Varför ska jag använda en pocketmask i HLR?

När det gäller HLR används pocketmasker för inblåsning av luft vanligtvis i kombination med bröstkompressioner för att återskapa cirkulationen och syresätta blodet. Pocketmasken är ofta försedd med en engångsventil som underlättar enriktad luftflöde, vilket innebär att luften kan strömma från vårdgivaren till den drabbade personen, men inte tvärtom. Det genomskinliga munstycket som en pocketmask oftast är gjord av skapar även ett litet avstånd mellan patient och vårdgivare och underlättar därmed observationen av den drabbades läppar och utandnings-imma. Förutom att göra inblåsningen av luft enklare och mer praktisk fungerar även en pocketmask som en skyddande barriär och förhindrar därmed överföringen av saliv och bakterier mellan patienten och vårdgivaren. 

En stor fördel med pocketmasker är att de är små och därför lätta att bära med sig. De är även enkla att använda, detta gör dem till en praktisk och viktig utrustning vid akuta situationer där snabb och säker andningshjälp behövs. Om du känner dig osäker eller har frågor kring vilken pocketmask som passar bäst för dina behov, är du hjärtligt välkommen att kontakta oss på MaxMedic. Vi finns tillgängliga via telefon eller mejl och strävar alltid efter att ge dig den bästa möjliga hjälp för att uppfylla dina önskemål och behov.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen